Kategorier
Stockholm

Gerillakyla

Brrr som i bisterrrt!

Det blir två kalla timmar i Kungsan. Men värmande med alla samtal med ens fotobekanta. Ett par kvinnor kommer förbi när vi börjar hänga och undrar vad vi gör och om vi har tillstånd. Nej, säger jag, vi är Gerillabild och idén är bland annat att hänga bilder i det offentliga rummet, utan tillstånd. Det visar sig att de är arrangörer för ett ABBA-event på Stora scenen och, nota bene, med tillstånd. De var inte roade av vår aktivitet. Inte ens när jag sa att de skulle se det som att vi drar publik till deras event. ”Det är nog tvärtom”, säger den ena snorkigt. ”Ni drar igång kl fyra, då har vi försvunnit för länge sen.”  Med det lät de sig nöja.

Snackar med Dogge och Lasse Persson om gemensamma gubbekymmer, med Per-Erik bland annat om GAS, han tycker absolut jag ska köpa en X-T5:a, med glimten i ögat, med Sven som berättar om ett lyckat kameraköp och Åke Sandström om dennes utställning i veckan och med Stefan Malmström som just köpt en ny kamera och med några till.