Kategorier
Stockholm

En heldag på stan

Jämna plågor hos tandläkaren. Tandstenskrafsning i dag, nytt besök för fix av trasig lagning om ett par veckor. Gav tandläkaren ett inbjudningskort till utställningen. Hon får komma och köpa några bilder så jag har råd att fortsätta hos henne.

Har ett par timmar att ta död på så jag kikar in på Fotografiska och kollar Cindy Sherman’s Tapestries, Kary H Lasch’s kändisfoton, en utställning om selfiens/självporträttets historia, Senay Berhes spännande bilder och Henriette Sabroe Ebbesens Kalejdoscop danska. Nytt och intressant från då och nu. 

Cindy Sherman.
Kary H. Lasch.
Kary H. Lasch.
Senay Berhe.
Senay Berhe.

Pausar på en bänk innan jag träder an promenaden till Globen och mitt rendez-vous med fotbollskompisarna. Soligt och jävligt när man klätt sig för varmt. Men jag har ju kvällen att vara klädd för. 

Henrietta Sabroe Ebbesen – Kaleidoscop.

Efter sedvanliga förberedelser intar vi våra respektiva sittplatser på Tele2. Ett makalöst treläktartifo inleder hemmapremiären. Sen är det slut på det roliga för ett långt tag. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid står det 0-3. Nyförvärvet Tokmac Nguen debuterar med att göra två mål inom nån minut innan Mackan Danielsson på tilläggstid sätter en straff till 3-3. Mer än rättvist.

Under tiden spelar Mora och Djurgårn hockey. DIF leder med 2-0, tappar till 2-2 men avgör sen matchen och skaffar ett överläge i matcher på 3-1. Nu behöver vi vinna en till för att få spela en avgörande matchserie mot Brynäs om en SHL-plats.

2 svar på ”En heldag på stan”

Makalös upphämtning, 3-3, av Djurgården. Kul att se dig bland fotoessen. Du är det själv, ett ess.

Stängt för kommentering.