Kategorier
Stockholm

Södersväng

Två grågäss i träsket blir dagens fågelskådning. Är på bussen strax efter tolv. När den svänger gnisslar och gnölar det så man tror att det ligger en hund (levande) begraven. 

Hoppar av vid Henriksdal för att få ihop ett gäng steg. Viker till vänster vid Kulturskolan där ett gäng elever har rast. Plötsligt står min gamla elev där och hon klättrar över ett staket för att ge mig en kram. Hon presenterar sina klasskompisar innan jag ber henne berätta för dem vem jag är. ”Det här Matti, fritidspedagog på min gamla skola. Allas favoritlärare, min med.” Bara att slicka i sig!

I dag kikar jag ur fotosynpunkt på lusthuset högst uppe i Vitabergsparken, träbänkarna vid friluftsteatern på samma ställe och kollar sen Lilla och Stora Bleckan.

Vita bergen gav just inget. Träbänkarna vid friluftsteatern hade kanske gett nån bild men var nu ockuperade av elever. Går via Lilla Bleckan och gör några sol/skuggabilder. Passerar genom Stora Bleckan, nån park vid Folksam, Skanstull och sen Bondegatan österut för att till sist ta bussen hem från Londonviadukten. Har en Canon 50mm/1,2 med adapter på Fujin. Den använder jag inte alls.

När jag ska redigera bilderna ser jag att hälften av bilderna är dimmiga i mitten och när jag kollar objektet har jag fått en fet fläck mitt på linsen. Ingen superkatastrof, men nära. Räddar tre skapliga bilder hyfsat

2 svar på ”Södersväng”

Stängt för kommentering.