Kategorier
Stockholm

En pärs

Fågelskådar-Matti ser vårens första sädesärlor, har bara hört dem hittills. Kliver av bussen i Henriksdal och plockar tre Friska Nacka-pinnar. En av dem i Trolldalsskogen, som moderatledda Nacka kommun vill exploatera för bostäder. Sista gröna området för Henriksdalbergsbor och andra. Lägger nötskrika till fågellistan.

Ser först gulvästade funktionärer och blåa banmarkeringar i plast när jag promenerar in mot stan. Möter strax löpare med nummerlappar och frågar en väst vad det är frågan om. Det visar sig vara postmilen runt Södermalm, för postanställda. Typ postkodlopperiet, vitsar jag, lustigkurre som man är.

Gassig sol tar på krafterna och jackan är för varm. Tittar in på Bellman och hittar en flaska loka och fyller sen på med pärondryck på Galleri Fotografi. Vernissage för Lütfi Özköks utmärkta porträtt på bland andra Sara Lidman Tomas Tranströmer, Lars Norén och Samuel Becket. Eppe har kämpat sig hit på kryckor och han nämner att det snart är dags för mon utställning. Anders L kollar vad det handlar om och säger att han liksom Eppe kommer. 

Intressant iakttagelse hur att skilja 70-plussare från vanliga odödliga. 70-plussarna har jacka på, övriga går i t-shirts.

Kämpar mig bort till Forex på Centralstation och köper a fistful of dollar. Är tämligen färdig vid det här laget och sista anhalten skippar jag. Är det sånt här väder i NYC blir det slitigt. Och axeln smärtar var gång jag höjer kameran. Kombon med 38mm väger just inget, men det gör 70-140-zoomen.