Kategorier
Stockholm

Getingen från Flen

Släpper ut vårens första geting ur sovrummet. Googlar sen:

Även getingar besöker växternas blommor i sökande efter nektar. De är generellt inte lika effektiva som bin när det gäller pollinering, men de är viktiga för vissa arter såsom skogsknipprot, murgröna och flenört. De dras till söta dofter, så de söker ofta efter nektar i öppna blommor.

Skogsknipprot och murgröna vill man ju gynna, i Flen har jag aldrig varit. Och det är väl violer som förknippas med orten?

Googlar igen:

Namnet Flen innehåller ett till dialektordet flen ”bar, naken” bildat substantiv med betydelsen ”kal berghäll, kalt berg” eller dylikt.

När jag ändå testar jackan, tar jag med mig i jackfickan en fuji med 35mm 1,4. Vet inte när det var senast jag använde den. Vet inte heller om det blir några bilder gjorda med den i dag.

2 svar på ”Getingen från Flen”

Och även humlorna. Min pappa var biodlare och lärare och slöjdlärare. Jag har hjälpt till att slunga honung, många kilo och klistrat på etiketter till Sveriges Biodlare Riksförbund. Ja sånt händer också. Lycka till med resan och din utställning i New York, otroligt spännande.

Stängt för kommentering.