Kategorier
Stockholm

Pippisar på Roosevelt Island

I går var siktet inställt på Roosevelt Island och linbanan dit. Jag ville ta om en bild så vi tog en liten omväg. Intressant ö, fågelskådar-Matti såg vandringstrast, nordlig härmtrast och brentgås och hörde enligt merlinappen några arter till. I ett partytält pågick en utställning om banned books, böcker som den hycklande så kallade kristna och extremhögern fått förbjudna samtidigt som bibeln är påbjuden läsning.
Vi hade tänkt oss över till andra sidan East River men tog ändå linbanan tillbaka .
Ett sug efter croissanter ledde oss till John’s Coffee på typ andra avenyn. Skönt att få sätta sig en stund.
Hemvägen gick vi till Joyce’s på ”vår” gata där vi såg semifinalen mellan Bayer Leverkusen och Roma över en öl. Till middagen blev det Rangers-Carolina i hockey.