Kategorier
Stockholm

Лаку ноћ

Under första timmen kommer det cirka fem besökare och sen tuffar de på och när jag summerar dagen får jag publiksiffran till 30. Det tillsammans med fredag och lördag ger ungefär 100 besökare, vilket jag är väldigt nöjd med.

Galleri Artsight galleristen kommer upp och kollar. Han hade haft värsta vernissagen i går, just inga besökare. Han gillar mina bilder. ”Snyggt hängt”, tycker han också, vilket ju är kul att höra från en gallerist. 

Två fotografer kollade noga på varje bild. Frågade om min husgud och föreslog sen Saul Leiter innan jag hann säga det själv. 

Utryckningsfordonen ilar förbi med en för utställningen passande ljudkuliss. Tornseglare hörde jag nog inga i New York.

En kvinna susar in och snabbt ut, tycker det är för många bilder. ”Svårt att ta in”. Fick intrycket att hon brukar gå på galleriets konstutställningar och det är en annan sak. ”Men jag gillar flera av bilderna!”

Snubbe i armerock och gummistövlar med en kasse returflaskor på armen kommer in och vi pratar en god stund bland annat om street art, om Basquiat och samhällsutvecklingen/gentrifieringen. Ett intressant möte!