Kategorier
Stockholm

En tisdag i maj

Ligger i sängen, har sovrumsfönstret öppet och hör ett avlägset pip. Är på väg att öppna fågellätesappen Merlin på mobilen när jag inser att pipen med 100% regelbundenhet sammanfaller med min utandning, KOL-trast med andra ord. 

När jag susar förbi med bussen står en häger i träskvassen och speglar sig, dagens lunch blev raggmunk med fläsk. Sambandet mellan de båda observationerna är höljt i dunkel. 

Toner från en operaaria rinner ut genom ett öppet fönster på andra våningen och studsar via Bellmansgatans gatstenar in i galleriet. Hinner inte öppna galleriet för dagen innan första besökaren tillika en fotokompis tittar in. Där försvinner en dryg halvtimme. Mer tid försvinner på ett lika trevligt vis när nästa fotokamrat med fru tittar in.

Gallerigolv.

Mina favoritelever med mor kommer äntligen. Hade gett upp hoppet att få se dem. Härligt med barnfrågor om mina bilder och inte helt fel med barnkramar heller. 

Två konstnärinnor kommer in och ger utställningen översvallande beröm. ”Vi är konstnärer båda så vi vet vad vi pratar om”

Säljer två kataloger och en 30×30-bild, har 19 besökare vilket gör det till en bra dag.

God natt!

2 svar på ”En tisdag i maj”

Ja, Matti, beröm av konstkännare. Jag säger ju att du har potential att bli riktigt känd. Och dina barn kom till slut, så roligt. Ditt liv börjar nu. God morgon och sov gott

Stängt för kommentering.