Kategorier
Stockholm

Början och slut

Början och slut

Slussen i Stockholm är ett bra plats för gatufoto och lyckligtvis är det en plats jag passerar varje arbetsdag och närhelst jag åker in till stan under lediga dagar. Bara att ha kameran redo!

Slussenhäng
Slussenhäng

Läser om polisinsatsen i Malmö i samband med motdemonstrationer vid Svenskarnas partis manifestation:

”Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, håller med:
– Det är en rättighet att stå upp för antirasism, som man gjort i Malmö, och det måste människor få göra, säger han till Kvällsposten.
Vänsterledaren vill att polisen blir mer restriktiva med att ge demonstrationstillstånd för demonstrationer med nazistisk bakgrund.
Sveriges justitieminister upprörs över Sjöstedts utspel.
– Han tar ensidigt parti utan att vara på plats. Oavsett åsikter har man rätt att söka tillstånd för att uttrycka dem. Vi har inte prövning av åsikter i Sverige. Jag är förvånad att en partiledare som aspirerar på att bli del av en regering efter valet inte har koll på folkets rättigheter och vilka förpliktelser polisen har, säger Beatrice Ask till Aftonbladet.”

Hur började det i Tyskland på trettiotalet? Och hur slutade det?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014

4 svar på ”Början och slut”

Justitieministern snackar utan koll verkar det som. Vi har en lag om hets mot folkgrupp och en del prejudikat som lett till att polisen har slagit ned snabbt på nazistisk/fascistisk manifestation… förr. Så jo, vi har prövning av åsikter enligt lag. Sen har hon ju helt rätt i att alla har rätt att SÖKA tillstånd för att uttrycka sina åsikter. Knappast samma sak som att få tillstånd.

Aja, I’m preaching for the choir, methinks.

Mjo.
Polisen (nån inblandad i det beslutet, eller så tror jag) har visst anmält sig själv för att just den händelsen ska redas ut ordentligt, läste jag nyss. Jag är faktiskt lite imponerad där. Hoppas det faktiskt kommer ut något av värde ur det också.

Stängt för kommentering.