Kategorier
Stockholm

Sotkyckling

Har så mycket att göra denna fredag så jag fick göra en lista för att komma ihåg. Inte minst att välja bilder till Gnesta och där fick jag jobba lite. Dels att hitta originalen och sen att printa dem. Men det var en kul uppgift.

Efter diverse pyssel inne går jag till sist kippskodd ner till träsket för en stunds fotografering (”kippskodd” = med skor men utan strumpor. Ordet är belagt i skrift sedan 1600-talet). Bland diverse blommor och blad tar jag mig tid att byta mellan 16-55 mm och makro efter vad jag anser bilden kräver. Hittar en buske med gula hallon och trycker ner några nävar. Ingen sumphöna men väl en sotkyckling (unge sothöna). Annars är det nog en god idé att vara där en stund och vänta. Kanske ger jag det lite längre tid på söndag.

Det blir lite makro- och naturfoto med mina två gluggar, och en fjäril. I mitt kära p-garage i centrum hittar jag skräp som lagt sig fint i solen, med skuggiga partier runt om. Fint, det!

Är man själv van att obstruera rättvisan, fattar man kanske inte? Dags att planera en mur till?
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Sotkyckling”

Kippskodd kommer väl från att det säger ”kipp” när man går i skor utan strumpor. Fin bild med fjäril. När jag var på min systers gård i söndags den ligger närmast Linnés Hammarby, Linnés drängstuga, var hundratals fjärilar i farten. Paradiset på jorden för oss och för fjärilarna.

Kippa lika med glappa. Sen kan man ju kippa efter andan, värst för de med glappkäft.
Nån blå fjäril har ju vinglat in österifrån, med fynd i Roslagen och på Värmdö.

Stängt för kommentering.