Kategorier
Stockholm

Blixt och dunder


En äldre kvinna står i början av Skanstullsbron med ett block och verkar föra statistik över morgonens passerande cyklister. Det roade jag mig med på min eftermiddagspromenad i går, nästan en tredjedel cyklade utan hjälm. I dag är det cirka en fjärdedel som nonchalerar sin egen säkerhet. Kvinnan står på sin post även på eftermiddagen. Efter-jobbet-promenaden blir en kapplöpning mot regnet, jag hinner till Skanstull. Thunder and lightning och mer regn när jag kliver av i min förort. Köper ett paraply på Coop för att slippa bli dyngsur.

Läser en insändare som är kritisk mot kommunens planer för delat av Sarvträsk, den sumpmark som ligger bakom Ormingehus/Boo sjukhus. Här ska det uppföras tre bostadshus, utan hänsyn till naturmarkens betydelse för olika livsformer. Nacka är en moderatledd kommun, då existerar inga andra värden än penningen och profiten.

Den gångna nattens drömmerier gav ”Adverse to Phulpur”, vars ursprung och upphov är helt och totalt okänt för mig. Skulle kunna vara ett rockband. Phulpur är en stad i Indien, googlar jag fram.

https://id3ntikid.tumblr.com/post/619281776790126592/embed
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Blixt och dunder”

du som får röra dig ute i vida världen! Det var i alla fall blixt och dunder här också! IDAG!

Stängt för kommentering.