Kategorier
Stockholm

Jubileum

Det börjar med några derbybajare på bussen och fler och fler kan skådas närmare stan. Sex ridande poliser skrittar uppför Guldbron, även de med derbyt i sikte. Jag skippar mina planer beträffande Londonviadukten och Strömmen, vill inte släpa på storkameran i dag. Kör istället Slussen-Liljevalchspromenaden. 

Från Strandvägen hörs taktfast musik och Vaktparaden kommer paraderande med poliseskort. Trum-trum-trum-ta-raa!

Jag kommer fram till konsthallen tjugo minuter innan jag kan gå in. Tänker mig en smörgås och en java på Blå porten men kön är väl lång så jag slår mig bara ner på en bänk. Kan förmodligen gå in redan men har inget emot att vila en stund.

Där hänger Zorn, Liljefors, Dardel, Hjertén och Grünewald, Warhol och Picasso, Lars Lerin, Edward Hopper. Jag gillar numera de lite modernare grejerna bäst.

När jag i torsdags var på Konstnärshuset funderade jag på vad han hette, konstnären jag såg där för en massa år sen. Björn Wessman nånting? I Liljevalchs butik ser jag en bok om honom, En konstnärs väg. 

Tar färjan tillbaka. Och jag hinner hem till derbyt som slutar på ett bra sätt. Nu ska bara Djurgår´n göra sitt mot Elfsborg, nog så knepigt.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021