Kategorier
Stockholm

Gallerihund

Pigg och glad efter ännu en fin dag med eleverna tar jag mig tvärs över innerstan till Hudiksvallsgatan nära Vanadisplan. På Galleri Duerr är det vernissage för Eva-Teréz Gölins utställning In absence of shadows. ”Jag känner mig knäpp i huvudet när jag tittar på De ringmärkta, skriver Lars-Erik Hjerström Lappalainen om en av bilderna i utställningen. Och visst är bilderna märkvärdiga, gå och se själva.

Är tidig och då det är få besökare har både galleristan och Eva-Teréz tid att ägna mig lite uppmärksamhet. Jag kan berätta att jag sett två utställningar av Eva-Teréz tidigare, på Fotoantikvariatet respektive på Galleri Duerrs förra lokal. Konstnären berättar hur hon skapat bilderna och till och med hon som serverade vernissagevinet, och som överfört vårt samtal, var lite nyfiken på den första utställningen på Fotoantikvariatet.