Kategorier
Stockholm

Två ansikten

Cupfinalen har vid sidan av själva fotbollen budskap med två ansikten, det ena mycket mer sympatiskt än det andra.

Kollar alltså finalen i Svenska cupen mellan Bajen och Malmö FF på Tele 2. Matchen döms av en domare som inte dömer för nåt, trots flera mer eller mindre klara straffsituationer. Tycker nog att det är hemmalaget som blir mest förfördelat där. Vi får se en demonstration av en ensam ung kvinna som håller upp en banderoll: ”återställ våtmarker”. Ett sympatiskt budskap, kan jag tycka.

Matchen går till straffar och där missar Bajen en stramare för mycket och Malmö vinner. Det får bajenfans invadera plan och springa över mot motståndarklacken. Ett väldigt osympatiskt budskap, särskilt som det i pressen pratats om att förhindra planinvasioner av såväl glada som arga och besvikna fans.

%d bloggare gillar detta: