Kategorier
Stockholm

TV-trassel

Ska se fotbolls-EM på fredagskvällen men återigen vägrar teven att starta. Nån kväll innan startade den istället helt av sig själv. Streamar på MacBooken istället och får bland annat seTyskland imponera stort. När jag för skojs skull testar att slå på tv:n kl 23.30 startar den utan problem. I kväll gör Sverige entré i turneringen, kommer jag se matchen på teven eller på nån av datorerna är frågan.

Har svårt att somna så jag går upp och letar efter en bild. Hittar den efter en timme. Somnar sen, drömmer om ett gigantiskt fartyg som plötsligt lämnar kajen mitt i natten. Det är stort som ett hus och såg ut som ett sånt innan det plötsligt började röra på sig. Jag ska såklart ta bild på det men där skiter sig drömmen totalt. Ett par oss kacklar därute i den ljusa sommarnatten.

Har inte hört tornseglarna på några dagar nu. De har väl dragit söderut. Och de var färre än nånsin. Är kanske en variant på canaries in a coal mine, det vill säga att när tornseglarna inte längre hörs sjunger även mänskligheten på sista versen. 

2 svar på ”TV-trassel”

Ska man våga svara. Får ofta varningar att din sida är osäker. Får prata med dig på egen risk, fan är det värt det? Flera ggr om dan? Har just blivit utsatt för fishingförsök när banken bad mig uppdatera mitt id, det var en allmän grej. Alla skulle uppdatera till senaste versionen. Men det gick inte. Banken rådgjorde jag med och de försökte flera gånger och förstod inte vad det var. Tills jag blev utsatt för fishingförsök för någon hacker hade upptäckt vi hade problem. Jag lyckades av ävvärja genom god egen uppmärksamhet. Då kom en bakkille på, vilken widowsversion har du? 7 gammal. Därför går det inte. Nu måste du formatera om datorn och skaffa w 11. Hå inte in i datorn igen. Fan jag visste jag borde ha bytt men tiden har bara gått. Att detta kunde ha skett borde de ha varnat om DIREKT. Det hoppas jag de gör numera. Nu efter nästan en månad har mitt barbarn fixat fabriksny formaterad dator. Det tog nästan en månad för mig, Skulle jag måst köpa ny? Ska man nu våga snacka med dig på din osäkra sida? Varna andra för w7! Fan jag borde ha fattat och bytt för länge sen. Mitt ansvar ju. W7 var ju passé visste jag ju. Och banken borde varna. Skön helg

Minns att jag svarat på det här för ett tag sen. Googlar: ”Varför står det att min hemsida inte är säker?”
Svar ”Den är inte farlig. Att anslutningen till webbplatsen är säker beror oftast på en av två saker: Din hemsida har inget SSL-Certifikat. Din hemsida har ett SSL-certifikat men dina länkar pekar mot http och inte mot https.” För det första jobbar jag i Mac, betydligt färre virus designas för Mac. Därtill skannar jag ändå datorn efter virus och malware, den här bloggen har därtill eget skydd. Sen har jag VPN,
”VPN står för “virtuellt privat nätverk” – en tjänst som skyddar din internetanslutning och integritet på internet. Det skapar en krypterad tunnel för dina data, skyddar din identitet online genom att dölja din IP-adress och låter dig använda offentliga wifi-hotspots på ett säkert sätt.” Har alltid senaste versionen av operationssystemet. Din dator är nog riskablare än min. Trevlig helg!

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: