Kategorier
Stockholm

Världen är större än Göteborg

14/7, och en månad till SthlmsPlanket. Frankrikes nationaldag, Frankrike mot Belgien i EM. Och jag tror Sverige torskar mot Portugal , försvaret hinner inte med de kvicka portugisiskorna och det straffar sig, bokstavligen. 

Hamnar i broöppning före Henriksdals hållplats och busschauffören säger i högtalaren att hon öppnar dörrarna för att släppa in luft. ”Snälla gå inte ut i körbanan! Ni är mitt ansvar.” Och när hon öppnar hoppar såklart en snubbe ut. 

The World är bojad på Strömmen, Götheborg ligger vid Skeppsbron. Världen är större än Göteborg. 

Första punkten är fotopapper. Fixar sen sportdryckpulver. Får för mig att rucka armbandsuret. Urologen är grymt impad av farsans 25-årsrova från Finnboda Varf. Tycker däremot att armbandet inte matchar. ”Det tycker jag är kul”, säger jag, ”för jag köpte det här”. Han visar ett tungt metallarmband för närmare 1500:- som han tycker jag borde ha. Håller med men ska nog vänta lite. Beträffande ruckningen, när jag berättar att den skenar 2,35 minuter på ett dygn, tycker han att det inte är nån idé. ”Till och med kl för 200 000:- går fel.”

Har även tänkt mig att förnya mitt skoförråd men får jobba hårt för att hitta en fullsorterad Eccobutik. En skoaffär jag dyker in i har Ecco men är på väg att sluta sälja dem så sortimentet är begränsat. Nästa googlemap-hänvisning är helt galen. Pausar på Panorama. En googling och jag hittar Ecco store två minuter bort. Köper två par. När jag kommer ut har det börjat regna. Hatten är på och skjortan står emot regn, lite kallt om de bara vaderna. 

2 svar på ”Världen är större än Göteborg”

Bilden på trutungarna (kan vara måsungar, min skådarådra är lite rongrostig) är otroligt fin. Skulle själv velat ha tagit den bilden. /Dogge

Trutar och måsar är generellt svåra att arta. Vi får dock anta att det varken är ungar av kaspisk-, medelhavs- eller vitvingad trut. Kanske dittvingad trut?

Stängt för kommentering.

%d