Kategorier
Stockholm

Hudson & East river

Vissa resor bör inte innehålla upprepningar, och de bör gå i en riktning, utan illusioner om någon återkomst.

Ulf Eriksson

Då vi har köpt biljetter till Circle lines tur runt Manhattan är det snabbspår ombord. Gassande sol och jag inser att jag behöver både keps och solskydd och att jag har ingetdera. En norsk kvinna hör mig och lånar ut solspray. Är ändå röd som en krabba i nyllet efter de två och en halvtimmarna till sjöss. Efter landstigningen sätter vi oss skuggan med våra matsäcksbananer från frukostbuffén.

Dagens återstående programpunkter är Fotografiska och Empire State Building. På vägen landar vi på VanillaGorilla café för kaffe & croissant. 

Ner till Fotografiska, inga problem att komma in med våra NYC-pass. Huset är fyllt till bredden av David LaChapelles minst sagt intressanta bilder. Köper en svindyr keps och försent kommer jag på att jag är medlem och kanske har rabatt.

Några kvarter upp till Empire State Building där en anställd hjälper oss med biljettautomaten, annars hade vi nog fastnat där. Hiss upp till 80:e våningen där vi tvingas gå runt genom en utställning om kåken innan vi får åka upp de sista sex våningarna till första utsiktsdäcket. Till det sista etaget krävs tilläggsbiljett.

Dagens kvällsmål intas på Mulligan´s och för min del blir det Shepheard´s pie, tredje hittills. Tillbaka på rummet med en hel del lattjo bilder som jag jobbar med till midnatt, utan att bli färdig. Datorn pallar inte. 

2 svar på ”Hudson & East river”

Jamen härligt i NY! Och Ulf Eriksson känner jag. Har också gått skrivarkurs hos honom.
Skaffa solskydd. Om du inte tog med norska i bagaget. Det kommer mera.

Har solskydd i necessären men det är så mycket att hålla koll på med kameror, pengar, biljetter, blodtrycksmedicin, att man glömmer.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: