Kategorier
Stockholm

Edge

Journeys, like artists, are born and not made.

Lawrence Durrel

Resesällskapet kommer fram till att de två övriga inte är så intresserade av William Klein på ICP och jag å min sida kan avvara cykelturen i Central Park. Så vi låter var och en få sitt. Jag lufsar sålunda Broadway ner och hamnar efter drygt en och en halvtimme på Essex Street och ICP. Pustar ut en stund innan jag tar mig an William Klein och utställningen YES på dess nästnäst sista dag. Förbannat bra alltihop! Gillar att han började med måleri innan han tog upp fotografi och film. Citat. Lekfull och experimentell som jag, utan jämförelse i övrigt.

“Be yourself. I much prefer seeing something, even it is clumsy, that doesn’t look like somebody else’s work.” 

William Klein

Fotokurs pågår på ICP, deltagarna får i uppdrag att fixa ”twenty photographs in two hours”. Kamraterna har haft trassel med cyklarna och precis kommit igång så jag har mer egentid. Tar en cappe och en croi på galleriet. Snackar med snubbe om ripped och tar ett coolt streetporträtt. Lång väg upp till hotellet. 

Smoke weed, smoke weed! halvviskar en snubbe när jag går förbi.

Efter en stunds vila knallar vi bort till utsiktsattraktionen the Edge med hisnande vyer över Manhattan och New York och rakt ner. genom ett glasgolv. Det suger till i kistan när jag kollar ner.

20 730 steg senare har jag duschat, fixat med bilderna och lagt en bloggpost med tidsinställning.

2 svar på ”Edge”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: