Kategorier
Stockholm

Räcka till

När jag väntar på Hagsätratåget ser jag att Förskoleklass C från skolan gör detsamma en bit bort. Går dit och pratar med min kollega, klassen har varit på Skansen. Träffar sen många av mina gamla elever i alla åldrar och vi har saknat varann.

Hör att skolan måste dra in på personal och annat och att den inte har råd med vikarier. I dag fattas massor av personal, nästan alla ordinarie fritidspersonal är frånvarande och i A-spåret är det likadant. Så mycket för förebyggande arbete mot gängkriminalitet. Nu har vi istället en förvärrad situation där personalen inte räcker till och det är eleverna med störst behov som drabbas värst. Men det är klart, det kostar att satsa på vård, skola och omsorg och det är pengar som hellre stoppas i privata fickor.

Det visar sig att de har luciagenrep så jag kollar på det ute i kylan. Bra att jag fick veta det så jag kan klä på mig ordentligt i morgon bitti. Tajmar första motorvägsbussen hem.