Kategorier
Stockholm

Bilden av mitt liv just nu

Bilden av mitt liv just nu

Fick ett mejl från en vän. Hon jobbade för fullt och bifogade ett par bilder på henne tillsammans med ett par travhästar. ”De visar ganska bra hur livet är just nu. Vilken bild visar ditt?” Det tog en natts sömn och lite tidningsläsning innan poletten trillade ner och en idé dök upp:

liv

Tycker det finns en del att läsa in i bilden. I alla fall gör jag det, men det kanske beror på viss självkännedom?! Kanske bäst att jag förklarar. Det är så klart min hand som håller i senaste numret av Kamera & Bild, jag ligger i soffan och läser. Där har jag legat och läst en del denna sommar. På väggen bilder från min resa till Manchester, på mig har jag en t-shirt från The Temple Bar, Dublin. Symboliserar drömmen om nästa fotoresa. I tidskriften skymtar en artikel om Lightroom 5, som är något jag funderar på för tillfället. Har ju CS6 och LR4 redan. Absolut billigast är ju att ladda ner dessa till MacBooken men jag hittar inte någon nedladdning på Adobes alla sidor (ska skriva och fråga). Ett alternativ är att köra LR5 på MacBooken, á 664:- (student and teacher). Allt detta i en bild, inte illa! (Löste nedladdningen!)

Tog bilden med min gamla Canon G11. Fick lite problem med att importera bilden då varken Lightroom eller iPhoto hittade någon kamera. Fick köra via en kortläsare och det gick utmärkt som synes.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013

6 svar på ”Bilden av mitt liv just nu”

Som de brukar säga. En bild säger mer en tusen ord eller var det tankar 😉
Kul Idé.
En fråga ang LR4. Vet du hur man centrerar en bild för utskrift eller är det linjalen som gäller.
/Sven

Tack, Sven!
Beträffande LR4 är jag inte riktigt säker på om jag förstår frågan. Men det finns ju reglage för marginalerna,under huvudmeny layout.Och reglaget cellstorlek minskar ju bilden lika mycket på alla sidor. Vet inte om det hjälper dig att klicka i/ur rutan Zooma till fyllning under huvudmenyn Bildinställningar?

Jag loggar in på ADOBE, kolar under Mina order och där finns nedladdningslänkar. Fast om det finns för Mac vet jag inte.

Stängt för kommentering.