Kategorier
Stockholm

Skorrekorre

Sitter med en kopp java efter frukosten och undrar vart den här söndagen ska ta vägen. Soligt ute och jag borde fylla på bildförrådet med lite nytaget. Kanske blir det så lite senare. Ska vila lite på saken.

Bilden: typisk Matti-abstrakt. Ser speglingen i en tv-skärm på puben där vi intar varsin schnitzel, Rogosjovitz och jag, och gör en bild. Lite kul att ”Pub” blir rättvänt, det ska ju läsas utifrån egentligen.

Läser tidskriften Språks senaste nummer, bland annat om skorringen i Mölndal, den verkar ha skorrat falskt. Taskig s-korrläsning nångång, kanske. En annan artikel handlar om konjunktiv, den får jag läsa senare. Platsers smeknamn, typ Gullmars, Rålis, Grönan här i Stockholm och K-dala för Kortedala och JT för Järntorget i Göteborg, är intressant läsning.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Skorrekorre”

Ja sugen på att ”prenna” på språktidningen. Syrran gör det. Jag köpte Saras bok, ”Språkpoliser” nu i veckan.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: