Kategorier
Stockholm

Besök i järnåldern

Slask som fryser till is, worst case scenario-vinter. Hatar att behöva gå som om man skitit på sig. Tar mig i iallafall helskinnad hem. Hämtar ut två beställda skjortor plus en bok, Stockholms historia före Gustav Vasa av Nils Ahnlund, 538 sidor i gammaldags klotband, eller vad det kan heta. Lika gammal som jag är den, boken. Och i postboxen ligger en påse kaffebönor, Costa Rica Los Vindas. Av skjortorna är en perfekt, den andra sitter lite väl tajt om skrinet.

Järnålderspromenad på utedagen och jag berättar om Bägersta och Årstafältet. Medföljande elever är positiva, i ett fall till och med entusiastisk. Vilket såklart gläder en åldrad pedagog.

Utanför F&S står de träningsvilliga i prydlig coronakö. Själv slirar jag vidare de sista cirka 300 metrarna, vilket är träning nog för en annan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”Besök i järnåldern”

Ahlund spännande, den gamla historikern. Sonen Martin var här igår med hälgrepp för mina skor (Clas Ohlsson) och jag tror inte jag ser skitnödig ut längre. Tips

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.