Kategorier
Stockholm

Noli mi tangere

Söndag och ännu en alltför varm dag. Merde!

Drömrik natt, där bland annat frasen ”noli mi tangere” dyker upp och hänger med ett tag. Dock med en annan, oklar vilken, innebörd än den riktiga:

Noli me tangere (latin, ”rör inte vid mig”) är den latinska översättningen av de ord som Jesus enligt Johannesevangeliet 20:14–17 yttrade till Maria Magdalena, då han efter sin uppståndelse uppenbarade sig för henne utanför graven där hon stod och grät.

Har inte en susning varför detta dyker upp i mina drömmar.

Funderar på min ekonomi i slutet av denna månad. Vilken inkomst har jag? Min pension börjar utbetalas först i augusti och nu i juli är det bara lite semesterersättning att vänta. Hur stor den är har jag dålig koll på. En stor utgift för en ny dator har jag också. Spännande!

Dags för final i fotbolls-EM i kväll, kollar lite allsvensk fotboll innan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”Noli mi tangere”

Du kanske förbereds för att vara den nye Jesus, säger en latinlinjestudent. Latin har berikat mitt liv och gör det för alltid till jag somnar in. Då tar jag med mig det till himmelen. Heja båda, Italien och England!

Stängt för kommentering.