Kategorier
Stockholm

Sinnesnärvaro

Jag brukar säga att du i New York City får alla dina sinnen bombarderade av intryck. Att synen får sitt är ju uppenbart, massor av folk, höga hus, trafik. Utryckningsfordonens alla varianter på ljudsignaler dygnet runt, lastbilsflak som dånar när de skumpar över någon ojämnhet i asfalten. Smaker från hela världen, förutom de mer amerikanska från hamburgare, bagels med mera. Dofter, lukter, odörer och stanker. Den senare upplevelsen får jag även i Stockholm under mina promenader. Vid Slussenbygget finns stanken av avlopp, annars doftar det stekt kött från nån restaurang, vedeld från någon kakelugn i Gamla stan, parfym från kvinnor jag möter.

Relativt hög närvaro av poliser på Medis, räknar till sex uniformer mot det vanliga noll.

Kollar för skojs skull på hotell i New York. Hittar ett på 26:e gatan nära 6:e Ave. Tre gator upp från var vi hade bott om vi kommit iväg. Det är behagliga 23 grader där nu. Däremot är jag inte sugen på att flyga med SAS, när de skiter i sina gamla piloter.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.