Kategorier
Stockholm

Blandad arkitektur

Linjer, former, färger! Manhattan!

Följer Zum Franziskaner på fejan och deras söndagserbjudande får det ofta att vattnas i munnen. Måste knalla dit nån söndag. Var stammis där som ung. Det påminner mig om att jag har ett presentkort att utnyttja, som jag fick på senaste skolavslutningen. Det är på Gamla Enskede Matbod, fick även en biobiljett. Hade tänkt se Bowie-filmen, tror inte den finns kvar på repertoaren. Senaste filmen jag såg på bio var nog Top Gun 2. Tror jag, eller såg jag den på tv?

Thin Lizzy voted Ireland´s best band ahead of U2”, läser jag på fejan. Såg Thin Lizzy vid tre tillfällen, U2 0 gånger.

Får så meddelandet att mina fotopapper ankommit Stora Coop, så det blir en liten lufs efter lunch.

4 svar på ”Blandad arkitektur”

Skönt att du lufsar igen. Zum Franziscaner är ett favoritställe för mina gamla arbetskamrater. No wonder!

När det begav sig jobbade två finskor där. Båda hette Tuula, en kom från Uleåborg, den andra från min mammas hemstad Kuopio. Vi satt ofta i baren och surrade.

Zum! A blast from the past: Jobbade i början på 90-talet högst upp i huset i det som varit Örtengrens segelmakarloft. Golvet fullt av märken från uppnålade segelvåder. Där gjordes de första skisserna på det som senare skulle bli Citybanan. Jag hade skaffat mig en Mac och med den kunde jag både sätta text och göra layout i PageMaker, göra illustrationer i FreeHand och manipulera lite bilder i Photoshop v2.5. Dessutom gick jag runt i området kring Klara kyrka och klurade på var man kunde få in uppgångar från en ny tunnelstation. ”Spak Epokernas Varuhus” på Klarabergsgatan hade flera våningar under mark och var en het kandidat… Those were the days!
I ”snippa-tider” kommer jag på att Skeppsbron 44, där Zum ligger, är ju känt för något annat; läs https://www.dn.se/blogg/epstein/2012/05/14/kvinnoskotet-pa-skeppsbron-44/

Stängt för kommentering.