Kategorier
Stockholm

Buckan och Fotografiska

Tandläkaren vill ha 2 700:-,  gissar att det blir kobebiff som söndagsstek. Får ändå lite plåster på såret när jag står och ska swisha 100 bagare för Bukowskis katalog. Har fortfarande ingen internetuppkoppling så det går inte. Istället får jag en katalog till skänks. Visningen på Bukowskis motsvarar förväntningarna som alltid. Känner bara igen några få fotografier och kanske tiotalet konstnärer. Vill man förstå varför jag plåtar som jag gör, kan man ta en sväng här. Får mycket inspiration av det jag ser.

Tror det är min surf som tagit slut. Med Telenor fick men varning och möjlighet att köpa extra surf. Får kolla upp det efter helgen.

Lars Tunbjörk42nd Street and Eight Avenue. En riktigt bra New York-bild!

Korvmojjen i Kungsan är bommad så jag åker upp till Medis. Där kan man sitta inomhus i vårkylan. Det singlar till och med ner enstaka snökorn. När jag är färdig ser jag ett bekant nylle beställa en mosbricka. Micke, min gamle kollega på skolan, som sakta är på väg hem efter en båtutflykt. Det är typ ett år sen vi sågs senast. 

Funderar på om jag kommer in på Fotografiska utan uppkoppling, man fixar ju biljetter online. Inga problem, visar det sig, det är ett medlemsevent. Får ett glas vin, kollar utställningen men känner sen att jag inte orkar med nåt artist talk.

Michal Luczak– Serie Utvinning/Stöttepelare .

 

Ragnar Axelsson. Serie:Där världen smälter. Nentserna går en oviss framtid till mötes. Här sitter unga Oksana i snön i sitt läger på tundran och oroar sig för sin framtid. Klimatförändringarna utgör ett stort hot mot nentsernas sätt att leva.

Bortsett från det har jag grymt ont i axeln sen Schenker tvingade mig att hämta ut mitt paket i Björknäs istället för hemma i Orminge.