More abstract, less street?

På tal onomatopoesi, toalettspolningen är som en inspelning från helvetet: WHOOOOOAUUUSCHHHHHhhh!!! Tur att jag inte delar rum med någon. Följer annars rutinerna, frukost strax efter kl 7. Svalt, nästintill kallt där nere i frukostrummet. Varmt och skönt att komma upp till hotellkorridoren och rummet. Till rutinen hör också AB, after breakfast. Det vill säga vila till ungefär kl 10.

Börjar fundera på mitt fortsatta fotograferande. Bra gatufotoögonblick är så sällsynta att jag kanske ska gå in för det abstrakta, den konst som slumpen skapar. Typ ripped and torn men även rent skräp. Och detaljer jag själv plockar ut ur det jag ser:

Det här är ett exempel på en bild jag skapat genom att bryta ut detaljer ur verkligheten och komponera en bild av dem.
Här är det en papperstallrik i en pöl tillsammans med vita ”övergångsställestreck” som jag gjort en bild av.
Också ett utdrag ur verkligheten.
Den här är redan publicerad men ett bra exempel på vad jag menar. 

I dag går jag förbi Circle Line Sightseeing Cruises och kollar läget. Kanske slår jag ändå till på en båttur. ”Mest soligt”, säger väderprognosen. Det måste utnyttjas, men jag behöver lite tur för att hitta det jag letar efter. Bilden nedan gjordes av en mycket duktig fotobekant, Agneta Dellefors. Det är sånt här jag letar efter. Må lyckan stå den trägne bi!

Jag skulle vara jättenöjd om jag gjort denna bild.

Har minst 8 000 steg att nå upp till så det blir till att knalla runt en god stund även denna dag.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”More abstract, less street?”

  1. ”Abstrakt” snarare än bara traditionellt gatufoto är nog en intressant aveny att utforska närmare. Jag har också funderat i de banorna. Följer dina New York-eskapader med stor glädje. Keep ém coming!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.