Take the L train

Går ner till 14:e gatan för att ta tuben ut till Bushwick. Går genom spärren men ser inte L bara 1, 2 och 3-tågen. Går ut genom spärrarna och frågar. ”Get inside and keep left!” Kommer inte in då jag ju just passerat spärren. Smiter in genom en servicedörr och hinner precis med L-tåget. Sitter och skriver på mobilen när jag ser att jag är ensam kvar på tåget. Va f…! Det mumlas något ohörbart ur högtalarna oavbrutet. Men det är ingen fara, tåget fortsätter och i nästa vagn sitter fler passagerare. 

Kliver upp o ljuset på Jefferson Street och börjar dokumentationen. Gillar the trash and torn, trots all skickligt utförd gaffiti. På tillbakavägen hoppar jag av på 14:e gatan/Union Sq och knallar upp till 33:e och Foley’s för lunch, för shepherds pie no 2 och en Blue Point citrus plunge. Foley´s är sportbaren no 1, ”an Irish Bar with a Baseball Attitude” och nu pågår tre matcher parallellt i amerikansk fotboll, S Oklahoma mot Iowa State på huvudskärmen, högljutt påhejat av en kvintett jänkare. Upptäcker Watford – Man U på en fjärde skärm. Premier league, great! ”Cyclone’s everywhere!” tjoar jänkarna och spelar in en video på mobilen.
21st amendment brew free or die blir sista ölen innan jag knallar ner tio gator till mitt hotell. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Take the L train”

  1. Vore ju intressant att bo här en längre period, och då inte på ett hotell. Tio dagar är trots allt kort tid om man ska hinna få det verkligt bra bilderna. New York City är stort när man ska leta efter bra fototillfällen.

  2. Känner du någon som bor där? Mitt ex bodde i två år i en Gated Community en bit utanför NY och jobbade på Manhattan jävligt högt uppe i en skyskrapa. Jag var och hälsade på honom och hans tredje fru och yngste sonen. Jäkla häftigt. Jag tror inte jag känner någon där nu. Du får hitta på något! Bli berömd och tjäna stålar på Trasch and Torn!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.