En atypisk fredag

Uppgraderar den hör bloggens typ programvara till den senaste svenska versionen varvid det mesta av valmöjligheterna är på engelska. Ominstallerar och det gör susen.  Utom för rubriken som är i klenaste laget.

Efter en rätt trevlig fredag på jobbet är det dags för ett litet julbord på lokal med en begränsad krets kollegor. Hinner sen precis till Pelle Seths vernissage Two (2)Galleri Erik Axl Sund. Knökfullt och svårt att komma åt att se Pelle Seths fotografier. Men det jag ser ser bra ut.

Regndroppar spelar på min fönsterbräda och det är en perfekt dag för navelskåderier. Eventuellt också för de göranden och låtanden jag har på helgens lista. Bland annat ska jag förbereda mig för nästa veckas avgörande då jag ska ringa Gallerie Korn och boka ett möte för att se om det blir någon utställning eller inte. Skulle behöva klippa mig men det är för dåligt väder för att jag ska vilje bege mig ut. 

Ser några spännande ställen på Folkungagatan som jag lufsar österut längs. Punk Royale, Krogguidens recension: Punk Royale är parhästarna Jocke Almqvist och Kalle Nilssons superhippa konceptkrog som utlovar ”total överkörning”. Gästomdöme: ”Detta är en restaurang som bjuder på något utöver det vanliga varje kväll. Ena dagen serveras du av servitörer utan byxor, andra gånger bär de hästhuvuden. Det är inget för personer som gillar rutiner eller lugn och ro när de äter.”

Längst ner på gatan pågår ett ”skyltfönsterdisko”, i en liten lokal med stort fönster dansas till musik jag inte hör och till rökmaskin jagare. Utanför står ett gäng pausande chica unga kvinnor. Tror inte jag ser någon snubbe over huvud taget.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”En atypisk fredag”

  1. Galleri, gallera, galleralla! Så många det finns. Du lyckas hitta flera i veckan. Jag hittar inga alls. Ser ut som min kompis från Köpingstiden, Marianne Lindberg de Geer på en av dina galleribilder, men det liknade bara vid första anblicken.

  2. Lägger det på minnet få se om det ligget kvar – i minnet alltså. Erik Axel Sund ligger nog kvar – galleriet alltså – ett tag till

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.