Kategorier
Stockholm

Klorofyllrapport

Packad som en åsna vinglar jag till busshållplatsen. Tre kamerahus med tillhörande objektiv, X-T1 med 100 mm makro, X-T2 med 16-55 mm och nya X-T4 med 50-149 mm. För alla väntade och oväntade motiv.

Lägger upp en sockerbit på mina olika sajter innan jag går. Sen tickar det in lajks från när och fjärran, fler från en del grupper, färre från andra.

Börjar med kontroll 2 ochfortsätter med kontroll 17. Filos detektivbyrå annonserar i Nysättra. ”Filos detektivbyrå kan hjälpa dig med fall som kanske inte är supersvårt, men ändå ett fall.” Fyra syskon excerserar till musik i sin trädgård och det doftar nyklippt gräs.

Kommer på att jag glömde handkompassen hemma och lägger om dagens rutt. Det får bli runt Källtorpssjön istället för Björkhagen.

Två pinnar står vid Nacka ström och det är alltid kul med vatten. Här gjorde jag en massa isbilder förra vintern. Väljer sen fel sida av kvarnströmmen. Ett gäng klättrare huserar vid stupen och jag frågar dem om man kommer ut längre fram. ”Det är knepigt.” ”Lite knepigt eller mycket?” ”Klippan slutar nere vid vattnet.” ”Bäst att vända om alltså?” ”Det är nog bäst om du är rädd om kameran.”

En mamma knipa med en unge simmar räddhågset fram och tillbaka i kvarndammen, en kungsfågel visslar sin lite vemodiga strof uppe i barrskogen.

På ängarna före Hellasgården kan man utöva fotbollsgolf och jag bevittnar ett helt misslyckat utspel och får ett generat leende av den ansvarige.

En ung kille kommer klättrande från motsatt håll när jag just skannat pinnkoden. Han hejar och jag frågar: ”ska du också hit? ”Ja”, pustar han. ”Den där backen är inte rolig att ta med cykel!”

”Om man är barn, då gör man såna grejer!” En kvinna kommenterar de två tjejer som majbadar i sjön. Plockar de fem kontrollerna runt Källtorpssjön, lika med tio totalt.

Fullt på båda bussarna hem. Sätter mig mittemot en kvinna som raskt coronasjappar till en annan plats. Fine with me!

Vissa kontroller är jobbigare än andra.

Orkar spurta till bussen efter 17000 steg. Fortsätter det så här kanske jag kan börja jogga igen. Eller menar jag yoga? Stegen landar till sist på 18 280, ett gott/gått dagsverke!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

4 svar på ”Klorofyllrapport”

Du är så bra Matti! Så många fantastiska bilder och jag ser alltid fram emot att läsa o. dina vardagsbetraktelser. Keep it up! /Stefan

Jogga eller yoga. Det blir yoga. Fina bilder, gillar också dina vardagsbetraktelser, läser dem alla. Verkar kul med de där kontrollerna du drar iväg på.

Eller yoghurt, bästa mixen av att jogga och yoga. Kontrollerna, kul att ha en anledning att ta sig ut i skogen och samtidigt motionera.

Stängt för kommentering.