Kategorier
Stockholm

Första tuggan

”Att resa är att packa för mycket”

6 september 2022. Landar för sjätte gången på Newark Liberty Airport efter åtta timmars flygresa. Skönt med den pausen i kaoset med incheckning, omfattande säkerhetskontroll på Arlanda där jag blir stickprov, och boarding före gränskontrollen på Newark. Koncentrationen tär hårt på hjärnan. På Newark går det ändå rätt snabbt till och genom kontrollen, vårt bagage kommer strax och vi kan ställa oss i New York-regnet och vänta på flygbussen. busshållplatsen. Bussen går inte alltför ofta men rullar in till sist.

Utsikt genom ett skitigt hotellfönster.

Hoppar av vid Port Authority och går ner ett par gator till vårt hotell. Checkar in och kollar rummet. Litet för tre personer, garderoben är några decimeter smal.

Vilar lite innan vi trotsar regnet och ger oss ut på gatorna. Hittar in på en irländsk pub och tar veckans första, men inte sista, Shepheard´s pie. Upp till Times Squares enorma ljustavlor, ingen elkris här inte. Det har nu slutat regna och vi strosar ner till hotellet och går till sist till sängs efter att ha varit vakna 20 timmar.

Får ingen ordning på formateringen av texten, tyvärr.

2 svar på ”Första tuggan”

NY-lycka och lycka till! Njut, det är en uppmaning, som antagligen inte behövs./Granen (som Chanar brukar kalla mig, hon bor på samma plan här, från Iran)

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: