Kategorier
Stockholm

Who framed Matti Merilaid?

Ruggig vinterdag, blåsigt, rått och ett par minusgrader. Besöker Galleri Kontrast det första jag gör, och samlingsutställningen ”Framed”. Många kända deltagare, men lika många för mig okända.

Hittar ett foto av Martin Bogren ur serien ”Isola” som blir dagens favorit. Peter ClaessonsRezenas”, ett foto av en katt som med ett djärvt språng byter balkong på fjärde våningen, har jag sett förut och gillar. Ett foto av Dawid, ”Uppslag”, föreställer en uppslagen bok och betingar 30 000:-. Ulf Berglunds ”Londonderry, Nordirland” är lite vad jag hoppas kunna plåta i Manchester.

Knallar längs Skeppsbron bort till Skeppsholmen och Modernas utställning av fotografier ur samlingarna. Knölsvanar, storskrak, gräsänder, en och annan sothöna, trutar och skrattmåsar livar upp promenaden.

Många bilder är det. Cindy Sherman, Sally Mann med flera kända namn. Barbara Morgan´s ”Spring on Madison Square” faller mig på läppen liksom Anneé Olofssons ”God bless the Absentees” föreställande en man i brun kostym liggandes på en soffa i samma tyg. Maria Fribergs till synes tredimensionella ”Somewhere else” också värd att minnas. Därtill finns bland annat en del Andre Kertész, tre porträtt av Seydou Keita (omnämnd i BBC-serien ”The Genius of Photography”, om jag inte minns fel).

Till sist Jeanloup Sieff. Gillar särskilt hans bilder på dansutövare, några påminner om Degas målningar. Väl värt ett återbesök, alltihop.

Går genom Kungsträdgården där det pågår diverse aktiviteter, bland annat ponnyridning. Ingen jätterush i kylan. Hamngatan upp till Sergel, tunnelbanan till Slussen därifrån. En stunds väntan på bussen ger tillfälle till lite avslutande fotograferande.

2 svar på ”Who framed Matti Merilaid?”

Ack vad synd att bilderna blir avlånga och utdragna.. Jag får dock använda min fantasi och då ser jag ju att dom är fina som bara den.. /Mirja

Jättetråkigt att bilderna i vissa webbläsare fortfarande blir avlånga på höjden. Som jag skrivit tidigare verkar ingen vare sig förstå problemet eller kunna göra något åt det. De bästa bilderna har jag lagt i mina FS-album. Hoppas det löser sig med nästa uppdatering av worldpress.

Stängt för kommentering.