Kategorier
Stockholm

Första maj

выходить! lyder uppmaningen från Moskva. Och som det är Första Maj bör man kanske lyssna på vad kamraterna i öst säger?! (”Gå ut!”)

Generationer

Det är inte så vårlikt i dag, en snål vind blåser och Djurgårdsfärjorna plöjer genom blygrått vatten. Tittar in på Galleri Kontrast och ”Årets bild”. Mycket prinsessbröllop till en början, men det var mest backstagebilder och riktigt intressant. Första pris i ”Årets bildreportage” går till Åke Ericson som följt romerna på EU:s bakgård. Flera kompositioner som jag själv använder, roligt nog, med suddig person i förgrunden och flera bilder lutar. Tänker på Mattias S på FS/GF som just skrivit ett bye-bye. Bildjournalistik är nog den logiska utvecklingen eller fortsättningen, eller komplementet, för en gatufotograf. Fortfarande handlar det om människor, men här lär du känna dem, delar deras vardag etc innan du fotograferar. ”Årets porträtt”, tredje pris går till Lars Lindqvist som fotograferat en filippinsk författare, Miguel Syjocu. Funderar över kompen en stund.

”Gud, vad har vi gjort?”

Letar mig upp motMedborgarplatsen. Här samlas Vänsterpartiet för sitt första majtåg. Ett ungt och skickligt band spelar på trappan till Medborgarhuset. Tar några ”konsertfoton” men trappstegen är för smala för att bandet ska våga sig på några avancerade rörelser eller poser. ”Gud vad har vi gjort?” spelar de när jag drar mig därifrån. En marschorkester ställer upp för avmarsch och jag ser en härlig tuba. Blir strax tilltalad av en kvinna som visar sig vara en gammal kollega. Som pensionär spelar hon saxofon i orkestern.

Vi äro musikanter

Rundar Medborgarhuset och på baksidan får jag ta del av ett resonemang om svordomar och kraftuttryck. En tjej på cirka sju år förklarar: ”Man måste få säga sjutton! Det gör man i skolan när man ska räkna!”

Fejkad olycka

Lämnar musiken och talkörerna på Medis bakom mig och rör mig bort mot Södra station. Tar sen St Pauls tillbaka och kommer mitt på demonstrationen som rullar ner för Götgatsbacken.

Jakten på sittplats

Ställer mig till sist och plåtar vid bussterminalen på Slussen. En ung man kommer och frågar vilken buss han ska ta till Nacka Forum. Jag måste ha sett snäll ut vid tillfället.

11 svar på ”Första maj”

Insåg inte att du hade så svaga tillfällen att du ser snäll ut 😉 men bloggen är bra! fortsätt выходить! /Mirja & Malin

Full panik här, av någon anledning kan jag inte ladda ner mina foton till den bärbara jag tog med. Det blir till att investera i några nya minneskort…

Det där är ngt jag funderar över inför Manchester. En hög med minneskort, och en portabel hårddisk för backup? Bärbar dator har jag f n inte råd med.

Sist jag var här fungerade det utmärkt men då hade jag D2an, var det månne något software jag skulel ha installerat. Väldigt irriterande är det iaf!

Vaknade med ett ryck innan sex i morse av en lysande tanke – jag kan ju köpa en sån där card reader som man kör in minneskortet i och pluggar rätt in i datorn. Nu ska här ut och shoppas! Ha en bäst dag! /Malin

Stängt för kommentering.