Kategorier
Manchester

Manchester #13 – Bröllop i China Town

Det är eftermiddag sista dagen och jag är ute och flanerar utan mål. Kommer bort mot lyxhotellet the Crown Plaza och ser en limousin på gatan utanför. Sist jag såg en limo var i Gamla stan, utanför Storkyrkan. En uzbekisk brud hade just anlänt för att gifta sig. Nu är det en kinesisk brud som gift sig och ska åka någonstans.

En ung gosse gör vad han kan för att hålla ledan borta. Eller, han vill nog se i spegeln hur han tar sig ut.

En fotograf är där och plåtar och vi blir ju två med mig. Men jag traskar snart vidare. Slinker bokstavligen in på the Circus Tavern. Bardisken är en dryg meter innanför dörren och en smal passage leder till det bakre rummet. Väggarna är fulla med gamla fotbollsfotografier och -tavlor. En tavla högtidlighåller minnet av Uniteds dubbel 1993-94. Matt Busby, den legendariska ledaren, finns på en annan minnestavla. Eric Cantona respektive David Beckham poserar med en skäggig man som kan vara pubinnehavaren. Var de fick plats begriper inte jag. Runt två små bord finns två väggfasta soffor, ett par pallar i mitten ger inalles plats åt kanske 10-12 personer. Femton om de känner varandra väl. Tre mancunians sitter och diskuterar olika spel. Samtidigt pågår galopp på teven.

You bet! Gäst på the Circus Tavern

Läser i the Daily Mirror att Poppy är det vanligaste namnet på engelska katter och hundar. Millie, Molly, Charlie, Max, Alfie, Daisy och Bella finns med på topp tiolistan. Oscar kommer som nummer två bland de populäraste kattnamnen. Det visste ni inte!

Välkommen

Det är till sist dags att gå ner till hotellet och hämta bagaget och bege sig till busshållplatsen.

Bruden. Ursäkta om jag chockar med lite färg, tycker hon förtjänar det

På vägen passerar jag China town och möter brudparet igen. Frågar fotografen vilka de är. ”Just a Chinese couple getting married. Just passing by with your camera, are you?” ”Just passing by”, säger jag.

Något säger mig att de inte var helt nöjda med min närvaro

Tar mitt pick och pack och buss 43 mot flygplatsen. I´m out of here. Men vilken tid det tar, en timme! Ska ta 25 minuter med bil. Men å andra sidan är min buss full med lokal färg, både utanför och inne.

Gillar taket

William och Kate återvänder från Kanada,  jag drar tillbaka till Sverige. ”Att komma hem är varje resas mål.”  (Richard Schwartz)

Återstår att bild- och ordbehandla och att bearbeta alla intryck. ”Man reser för att bli en ny människa, men vad ska den nya människan göra i den gamla världen?” (Peter Kihlgård)

4 svar på ”Manchester #13 – Bröllop i China Town”

Det har varit en underhållande och trevlig läsning av din resa till Manchester.
Fina berättande bilderi gott sv.
I 13# så är ju den lille gossen i frack underbar.
Göran

Jag håller med Göran, det känns närmat som vi företagit oss en resa vi också. Skönt att kunna göra det utan pass och resväska! Lillkillen är precis så charmig som barn i den åldern kan vara när de sätter den sidan till. Ha en bra helg! /Malin

Stängt för kommentering.