Kategorier
Manchester

Manchester #14 – uppföljare

Har några bilder kvar att visa. Uthärda! Bit ihop!

Rebecca loves Sean

Mitt i det är det svårt att veta hur bilderna blev. Jag är så´n att vet jag att jag har en kanonbild, flyter resten bara på. Nu är jag osäker ända till lördagen då jag känner att jag har en bra dag. Den som avslutas med mini-Pridefesten.

Komposition med grått skåp mot vit vägg

När gatufotot inte vill lossna är det bra att ta till andra motivområden. Jag tar närbilder av väggar och försöker komponera färger, former och andra element till något som känns bra. Jag tar bilder av skräpet i floden Irwell.

Svampskog

En dag hamnar jag på en gata med fullt av grafitti längs väggarna. Snyggt!

På kant

I min fantasi såg jag framför mig alla gamla bilder på trasbarn som leker i ruiner, som spelar fotboll i någon gränd, som leker med vad de hittar på gatan. I verkligen såg jag väldigt lite av lekande barn. Flera skolklasser besökte samma museer som jag, så deras sommarlov hade inte börjat.

Slits ibland mellan det traditionella gatufotot i svartvitt och det moderna, ”street photography now”. Låter i de flesta fallen motiven avgöra. I och med att vi har det bildseendet nedärvt i oss, tack vare att de bra bilder vi ser oftast är i svartvitt, så känns många av bilderna okej i gråskala.

Rött

Sista dagarna tog jag en massa vimmelbilder från höften, rakt in i folkmassorna. Hemma croppade jag ner den till något slags panoramaformat, olika för varje bild.

Till söndagsskolan? (Hade just mött några som ville ge mig ett flygblad med religiöst budskap)

Jag går ju omkring solo och det tror jag är bra för mitt gatufoto. Gatufoto funkar inte som sällskapsresa. Hade jag åkt med någon jag känner hade jag velat att vi sågs till frukost, lunch och middag. Däremellan gatufoto på egen hand. Ale dricker jag gärna i sällskap.

Händer just inget, men jag gillar den främst för miljöskildringen

Kanske känns veckan som någon dag för lång men den ger ändå mersmak. Nästa sommar lurar jag på Liverpool. Har jag fickorna fulla med guld vete sjutton om jag inte gör ett återbesök på Irland också. Det var länge sedan nu. Någon som hänger på?

2 svar på ”Manchester #14 – uppföljare”

I din blogg på Fotosidan skriver du att din X100 missar… och att du använde din Canon mer och mer.
Intressant eftersom jag tänkt mig köpa en X100… men jag får väl bära på min 5D II:a tills det kommer någon lätt som är snabb nog.

Trevliga bilder från Manchester/GustafE

Tack Gustaf. Nu är jag ingen kameravirtuos, men jag tror det är autofokusen som inte är snabb nog. Kör du på manuell fokus och hyperfokalt är X100 snabb. Jag är mkt nöjd med bildkvaliteten också. Försökte med snapshots från höften med x100 och då var handen inte stadig nog för autofokusen, med 5D mkII går det att plåta ändå. Du borde iaf prova X100.

Stängt för kommentering.