Kategorier
Stockholm

Uppgiften utförd!

Så där. Bildbehandlat och klart, strax har jag skrivit in texten också. Bilder blev det, men inga särskilt bra. Även solen har sina fläckar 🙂

Miljövänlig framfart

Många ämnen avhandlades under denna resa. Inte av mig, utan av mina medresenärer. Och diskussionerna förs ju offentligt och med en sådan volym att de inte går att missa.

”Vikt”

– Jag har kompisar som kan äta en gräddtårta om dagen! Och de äter lördagsgodis! Det gör jag med men jag går upp jättemycket i vikt!

Hornstull

”Relationer”

– Du hör ju dig själv! Gör slut och bli en ny människa! Ni kan fortsätta vara kompisar. … Det tror du inte?!

Slussen

”Lördagsstress”

En äldre kvinna sitter och halvsover bredvid mig. Det visar sig att hon nog blundar av ren stress, hon är rädd att inte hinna in till Slussen i tid. När vår buss blir stående bakom en annan buss vid Londonviadukten viskar hon: ”Kör nu, snälla!” När hon kliver av vad det verkar i tid, önskar hon föraren en trevlig dag.

Höstkänslor

Tar tunnelbanan till Hornstull och tittar på dagens första fotoutställning. På Galleri Korn ställer Alan Stein och Loen Montefusco ut en serie bilder som ”tolkar människan i sitt sociala sammanhang”. Jag fastnar för ett par diptyker, ett med fyra hyllor rengöringsmedel i par med en columbarievägg, det andra med en dubbelexponerad folkmassa och ett stort hyreshuskomplex.

Här kommer inga cyklar fram!

Plåtar runt lite innan jag tar tunnelbanan upp till Karlavägen och Galleri B:fors. Olivia Grette och Cristina Morazzani ställer ut naturmakro. Den senares bilder är vackert mjuka till sin form. Pernilla Wikström ställer ut fotografier från Gotlands stränder, bra men på intet vis originellt. Östermalmsstuk på lokal och vernissagegäster.

Strandvägen

Går ner till Strandvägen och tar sen Hamngatan upp till Sergels torg. NK är svårpasserat. Fullt med folk tittar på årets julskyltning.

”Julhandel”

– En sån vill jag ha, mamma!

– Men fokusera nu, Emma!

NK:s julskyltning

Tittar till Reclaim photography som kompletterar julmarknaden. De är inte jättemånga, gott om lediga pelare att klistra upp foton på. Kanske hänger jag på nästa gång, eller så hittar jag en egen plats på söder att reclaima på. Morsar snabbt på Joel och Jon, Bengan, Krister, Staffan, Mattia innan jag rusar vidare mot min sista station.

KG52

KG52, på Kammakargatan med samma nummer, är det också vernissage och dagens andra skvätt vin. Vitt på Östermalm, nu ser jag rött. Kent Klich, ”Out of Sight”, gillar jag bäst. Tina Enghoffs ”Dogwalk” är ett gäng fotografier, antar jag, ur en hunds perspektiv. Vad en hund kan tänkas se under en kiss- och bajspromenad i närområdet. Oskärpa, skärpa på bakgrunden och rätt intetsägande motiv. Men vad bryr sig en jycke om sån´t?

2 svar på ”Uppgiften utförd!”

Inga särskilt bra?
i.a.f., så gillar jag bild 1 & 3. Bild 1 för att jag känner för mannen som snart går på knäna för att få undan bilen, sedan bara för att upptäcka att det är dubbförbud på Hornsgatan. Bild 3 där gillar jag kompositionen med ansiktena.
Tittar även jag till Reclaim photography, många bekanta ansikten som visade upp sina alster. Man kanske får ta och prova fram på vårkanten vid nästa tillfälle.
Ha en fortsatt trevlig lördag kväll.
/Sven

Stängt för kommentering.