Kategorier
Stockholm

Skrik!!!

Piggare i dag och solen skiner. Svårt att motstå en fotorunda.

Började på Galleri Kontrast där jag såg utställningen ”Bakom rubrikerna”, Nordens fotoskola 2012, som jag inte kom in på vid vernissaget på grund av publikstockning. I katalogens läser jag utbildnings- och handledare Anna Claréns förord om mod, modet att tro på sin berättelse så att man kan ta sig förbi stängda dörrar och få kontakt. Modet att berätta det man faktiskt ser och upplever, inte det man förväntas se. Och det är en riktigt bra utställning!

Följer sen Brännkyrkagatan till Hornstull och tar mig över Västerbron. Sammanstöter med Jimmy D.Vi slår följe upp till Fridhemsplan där Jimmy hoppar på t-banan medan jagfortsätter vidare och över St Eriksbron. Torsgatan ner och från Norra Ban upp till Drottninggatan. Det är ju Strindbergsår i år så jag passar på att begrunda de citat som mitt i gatan: ”Hela livet är bara omtagningar” och ”en klok råtta måste ha många hål”. Så sant, så sant och tillämpligt på mitt gatufotograferande 🙂 Viker upp på Kungsgatan till Hötorget. Noterar att det inte är alla loppissäljare som gillar vinterkylan, det är glesare än vanligt mellan borden. En snabb titt bara, sen sitter även jag på tunnelbanan.

(Som ni ser blev det textanknytning i båda bilderna. Tog några ”lekfulla” bilder även i dag, de får ni se i veckan).