Enough is enough!

”När inte ens solfjädern funkar, då är det problem!” säger en ung kvinna bredvid mig på tunnelbanan till sin snubbe mittemot.

Förväntar mig en helt jävlig dag till, vädermässigt. Hoppas sen att de utlovade svalare dagarna till helgen och kommande vecka blir verklighet. Enough is enough! Och rösta bort partierna som inte tar klimatproblemet på allvar!

Ännu en vecka strax lagd till handlingarna. Trevlig även den. Har spelat MixMax, Kalaha och Skip-Bo med olika elever och samtidigt lär känna dem lite bättre.

Valet närmar sig, obönhörligt:

”På en pressträff i går meddelade partiledaren Ulf Kristersson och ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson att partiet vill satsa 20 miljarder på kommunerna.

– Staten måste ta större ansvar för den kommunala välfärden. Det har vi mest gjort i kriser tidigare, säger Elisabeth Svantesson.

Detta är alltså partiet som senast de satt i regering sänkte skatterna med 140 miljarder kronor i stället för att satsa på välfärden. Som avstod från satsningar på skola, vård och omsorg för att kunna sänka bolagsskatten, avskaffa förmögenhetsskatten och införa skatteavdrag för att kunna hyra in bartenders.”

Daniel Swedin, Aftonbladet 10 augusti 2018

https://konomon.tumblr.com/post/176785539654/forevernoon-flowers-in-the-rain-sarajevo

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018