Kategorier
Berlin Stockholm

Kyrilliska

Plötsligt får jag Instagram på kyrilliska: поставил(-а) вашему фото ”Нравится”.18 мин.

Hittar min MacBook-laddare när jag kommertill jobbet, i ryggsäcken. Som jag kollade i flera gånger under söndagen. Vet inte vad jag ska säga om det.

I går snöade det igen, lite mer på riktigt än det regnblask vi fick dagen innan. Datumet stämmer väl med den statistik för vinterns första snö jag förde under tre år i min absoluta ungdom. Och för tre år sen var det väl som vi hade DET STORA SNÖKAOSET och alla bussar stod stilla, antingen på Slussen eller i Kaffebacken. Det var tider det.

Tar med mig mina printar til jobbet till påseende av de som intresserar sig för min fotografi. Både de rippade och de övergivna. Blir kul att höra vad de säger.

”Först rycker man, genom det fria skolvalet, undan mattan för tidigare välfungerande förortsskolor. Sen upprörs man över att det har blivit stökigt och våldsamt ute i förorterna. Vad hade ni egentligen förväntat er?”(…)”Är det inte cyniskt att samma politiker som är ansvariga för att ha raserat skolan nu ropar på polis när konsekvenserna av deras beslut så tragiskt har blivit synliga?”


GÖRAN DROUGGE OCH MAGNUS EKBLOM, BÅDA LÄRARE PÅ ACADEMEDIASKOLA, GABRIEL GUIANCE, LÄRARE PÅ KOMMUNAL SKOLA

2 svar på ”Kyrilliska”

Ja, det är tragiskt med skolan, det bästa vi hade! Vackra bilder från Berlin! Vi har inte haft årets snöoväder än, kan vara utan.

Stängt för kommentering.