Kategorier
Stockholm

Scheissederby

Höstblåsigt och höstmolnigt när jag drar åstad mot vår huvudstad. Fullt på bussen och jag får en medpassagerare på sätet bredvid. Det var längesen. 

Ett helt gäng idéer poppar innanför pannbenet. De flesta är jobbaserade men roliga ändå. Det är fördelen med mina promenader och den ökade orken de gett, alla idéer och uppslag.

Funderar på om jag ska gå på Affordable Art Fair efter jobbet eller under den aktuella helgen.  Verkar som om Supermarket Art Fair är samtidigt och då den går av stapeln vid Slussen är det kanske den som får bli after work. Den förstnämnda är för övrigt i Nacka strand. Sen tar jag en runda till c/o Berlin och Fotografiska New York och ser Lee Friedlander respektive Sarah Moon. 

Bara Hongkong har dyrare diesel än Sverige. Hjälp landsbygdens folk att ställa om till elbilar med bidrag. I Norge säljs nästan inga fossildrivna bilar längre. 

Internationella Schackförbumdet lanserar nästa år som kvinnliga schackspelares år och ingår samtidigt ett stort sponsoravtal med ett bröstförstoringsföretag. Penisförlängningsföretag nästa?

Fyller på veckans fotomapp med några knasiga bilder. Nästa publikation får nog heta Knasigt! Man skulle kanske göra en total skräpbok, en dyr som tusan (1 000:-), med bilder ur min produktion som inte ens jag gillar. Det skulle ju vara rena Dadaismen. 

Möter ett par grannar, far och son, som av klädseln att döma är djurgårdare. Derbydags, med andra ord. Underbar inramning på ett fullsatt Friends. Bengaler och tifo. Spännande som fan från sekund ett! Och skit som så ofta! Stänger av redan efter tio minuter då Djurgårn får en man utvisad. Håller sen tummarna för åtminstone oavgjort. Men icke, Gnaget vinner med 1-0.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021