Kategorier
Stockholm

Snicksnack och ljug

Bra energi i dag, tar itu med köksbänk och -bord, slänger en del skräp och bär ner en kasse returflaskor till den lokala romen utanför Coop. På vägen tillbaka träffar jag mina före detta grannar, Åke och Sussi, och snicksnackar bort en god stund. Trevligt!

Maria Robsahm

På förekommen anledning. Det finns folk till höger som försöker omvandla Kristerssons löftessvek. De försöker formulera sig förbi det, liksom Kristersson själv. De gör allt för de vet att det är oförlåtligt att svika ett löfte till den som har överlevt Förintelsen. Oförlåtligt. Låt oss påminna om detta löftessvek. Låt oss påminna om att en lögn blir inte sann för att de skriker allt högre att det inte var ett löftessvek. Det var det. Ett oförlåtligt löftessvek. En person som var med och hörde vad Kristersson sa till Hedi Fried, är Paul Hansen. Han är fotografen som tog bilderna. Han vet att Kristersson lovade Hedi Fried. Han vet att Kristersson svek detta löfte.

Ett historiskt svek.

Ett oförlåtligt svek.