Kategorier
Stockholm

Orange plåt, 11 november 2021

”Tidiga utkast till slutdokument från klimattoppmötet i Glasgow har nu publicerats.

Handlingarna har lagts ut på klimatkonventionen FCCC:s sajt. Men nyhetsbyrån Reuters poängterar att förhandlarna från nästan 200 länder kommer att fortsätta jobba med dokumenten innan mötet avslutas på fredag.

Utkasten studeras ändå noga för att se hur det går med världens försök att komma överens i hopp om att hejda katastrofala klimatförändringar.

Greenpeace uttryckte häromdagen stor oro, efter att ha kommit över ett av de första dokumenten från mötet. “Att första utkastet är så svagt bådar inte gott”, skrev miljöorganisationen. (TT)”

”Två höga företrädare för Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, har valt att gå till storms mot Greta Thunberg.

Ordföranden Lisa Nåby var först ut.

– Greta, du har sagt att det viktigaste en ung kan göra är att bli aktivist. Jag håller inte med dig. Ingen lösning på klimatkrisen kommer att vara partipolitisk neutral. Det viktigast du som ung kan göra är att ge dig in i politiken och se till att det fattas rätt beslut, sa hon i ett tal på Socialdemokraternas kongress i helgen.

På måndagskvällen gick SSU:s kommunikationschef Youbert Aziz några steg längre.

”Hon har säkert lyckats ’uproot the system’ vilken dag som helst nu då. Ser fram emot med spänning vad det nu betyder, typ ekofascism?”, twittrade han.”

Redan Olof Palme varnade för en kommande klimatkris och det var ju ett tag sen. Vad har politiken åstadkommit sen dess?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Orange plåt, 11 november 2021”

Åh så vackert! Och tack för sammanfattning om klimatkonferensen, läser hellre det du skriver än följer med alla lösa trådar i media.

Stängt för kommentering.