Kategorier
Stockholm

Från H-dal till H-tull

Promenerar mot busshållplatsen. En skata vänder på ett löv och hoppas hitta något ätbart, tji fick den. Möter en hund som är så gammal att den nätt och jämt orkar lyfta på benet när den ska kissa. Snart är man där själv.

Kliver av vid Henriksdal och siktar på att ta mig till Hornstull via Norra Hammarbyhamnen och Årstaviken till Hornstull. Lätt dimma och ruggfuktig vind. Går med händerna i jackfickan. En och annan cyklist passerar och en del joggare håller igång flåset. Funderar på en java på Kajsas men tycker det är för kallt för att hålla en kaffemugg.

På andra sidan kanalen låter Jehander I propellern riva upp lite skum. Övriga fartyg och flytetyg vilar i vinterdvala.

Glada sportlovsrop ljuder från Eriksdalsbadets rykande utebassäng. En arborist kapar träd intill ett skatbo. Skatorna är inte hemma och kan därför inte protestera. Stöter på en hästtransport, kanske för att det är tran-sportlov den här veckan.

Ser att det har samlats folk en bit bort längs stranden och fattar att mandarinerna är där. Rackarns granna fjäderfän. En bit bort har en kvartett kanadagäss parkerat på gångvägen och flyttar sig makligt när jag vill passera.

Tar tuben från Hornstull. Är inte riktigt färdig med knatandet så jag hoppar av på Mariatorget och promenerar till Medis. En del bilder blir gjorda i dimman, mest turistbilder och bilder på mandarinerna. 

Kikar in på Coop. Hittar inte druvsockertabletter och ställer ifrån mig korgen medan jag letar. Får hjälp, men sen hittar jag inte korgen. 

Man funderar en hel del nr man är ute och strosar. Undrar om man i framtiden kommer att kunna rena blodet från mikroplaster, eller så är det lika bra att det finns där. Plast går inte att återvinna.

2 svar på ”Från H-dal till H-tull”

Stängt för kommentering.