Kategorier
Stockholm

La Ronda

GUD ÄLSKAR HOLK står det på ett plank längs motorvägen. Skulle ju förklara en del. Stopp vid Henriksdal, sannolikt beroende på broöppning. 

Strax efter att jag anträtt min promenad möter jag en bedlingtonterrier. Det gör man inte jätteofta. Minns barndomens Wahlströms barnböcker där en hette Nio små Bonnie-valpar och handlade just om bedlingtonvovvar.

Det är en cirka femtio personer lång kö på bokmässan så den hoppar jag över, även vernissagen på Helle Knudsens galleri gick fort. Skådar ingen vårgäck blott vårgäckande joggare i stort överallt.

Tar en förhållandevis längre paus på Galleri Korn och samlingsutställningen Stop! This is a thinking point! Min fotopolare Janne Bernhardtz från Berlin är en av de inbjudna internationella fotograferna. Får lite bad news – krya på dig Gustaf!

Arrangören Ulf Fågelhammar, vars dotter kurerat utställningen kommer fram och frågar vem jag är. Mitt namn ringer inga klockor, men jag upplyser om att jag deltog i hans evenemang Reclaim Photography på Sergels torg för många år sen. Medan jag tar ett glas cava och gräver en djup grop i chipsskålen håller Ulf ett invigningstal innan kände trombonisten Mats Äleklint blåser en trudelutt på sitt instrument.

På en bänk i Tanto sitter en man och klinkar banjo medan en marionettdocka dansar till musiken. Lämnar Årstaviken och går upp vid Årstabroarna. 

Kikar in på Picture this, kul foton av ett annorlunda slag. Framförallt dyrt, 250 000 halländska kronor för ett foto. Seriegalleriet sen och Gussy. Läser de uppsatta ordlekarna á 600:- signerade. Snabbis in på Galleri Fotografi sen till bussterminalen. 

Tajmar sånär 444:an vid Slussen. Föraren stänger dörren framför näsan på mig och skakar på huvudet när han backar ut. Såna chaufförer som inte kan offra fem sekunder på en medmänniska ska bara DÖ DÖ DÖ, eller åtminstone bli jävligt förkylda.