Kategorier
Stockholm

Korrupt

Fler förtroendevalda borde fundera på om det bästa sättet att nätverka verkligen är att smutta på gratissprit hos byråer, vars kunder har gett dem i uppdrag att påverka politiska beslut. Vem tjänar på medverkan – kommunikationsbyrån och din image, eller dina väljare? Det finns en fara i att bli för hög på känslan av att vara socialt åtråvärd och glömma bort vems ärende man faktiskt går.

Max Hjelm – DN 17/7 2023

I Marcus Larssons och Åsa Plesners gedigna bok ”De gränslösa – en bok om politikers skol­affärer” kritiseras Edholm för att hon inte kapat sina informella kopplingar till friskolesektorn. Och ledarskribenten Daniel Swedin skrev så här efter regerings­bildningen: ”Nu behöver lobbyn inte längre påverka utbildnings­departementet. Nu är lobbyn utbildningsdepartementet” (Arbetet 24/1 2022).

Clas Sandgren, tidigare ordförande för Institutet mot mutor. DN debatt 18/7 2023.

2 svar på ”Korrupt”

Stängt för kommentering.

%d