Kategorier
Stockholm

Dagens gatufoto är digitalt och i färg!

Dagens gatufotografer, det vill säga de som är med sin tid, plåtar i färg! Nostalgikerna håller sig krampaktigt fast i gårdagens svartvita fotograferande och gör gärna ett nummer av att de kör med film, framkallar och kopierar själva.  På nätet hittar du texter om gatufoto som går ut på att har du inte en analog Leica kan du inte vara gatufotograf. Vilket såklart är nonsens!

Den glada servitrisen

De gamla stötarna hade ju inget val, men det har vi. I något svagt ögonblick har jag funderat på att det kanske skulle vara kul att testa en Leica från anno dazumal. Framkallningen skulle jag lämna bort, har inga sådana möjligheter hemma (men har lekt med tanken att kolla om det skulle gå att fixa på jobbet), äger en Krokus 66 color SL så bilder skulle jag kanske kunna få fram. Men sen då? Vad jag förstår återstår att scanna kopiorna så de blir digitala och kan publiceras t ex här på FS. Och då duger inte vilken skitscanner som helst!? Har en Scanmaker x12 USL  men den är blaha-blaha i sammanhanget.

Väntande resande

Nä, det moderna gatufotograferandet sker med en Canon 5D mk II och ett 50mm/1,2 och i färg. Det är rena fakta! Kolla gärna iN-PUBLiC, till exempel Nick Turpin. Och jag skriver ut mina bilder på en Epson Sylus Pro 3880 och är riktigt nöjd med det.

Okej, har jag retat upp er nog nu? Sanningen är ju den att jag gärna konverterar mina bilder till svartvitt när jag tycker det blir bäst, men behåller allt fler i färg. Och till syvende och sist är det bilden, inte tekniken bakom, som är det viktiga. (Och jag har ingen aning om vilken kamera Nick turpin föredrar).

I nästa blogginlägg visar jag några lite mer experimentella färgbilder. Till helgen lär jag ta en runda på stan, och sen kommer ännu ett blogginlägg om Slussen med bilder jag inte visat tidigare. Den som hänger med får se.

6 svar på ”Dagens gatufoto är digitalt och i färg!”

Vad hette kameran sa du 5D Mk2? Kan man plåta med en sån överhuvudtaget?
Jag har försökt, men det var svårt att knöla in filmen i den där öppningen i botten…..
Servitrisen var ju glad förstås 🙂
Kul med dina små men ack så viktiga detaljer i bilderna.
Hälsar /Claes

Du är för rolig du men om jag känner dig rätt så ska du nog hålla dig till det digitala, om inte annat så för ekonomins skull… Gillas det nya upplägget, det får mig att vilja klicka vidare vilket är hela syftet. hälsar Malin

En så´n där stor svart är det. Med rätt gänga får du in filmen också. Kul att du uppskattar servitriser lika mycket som jag 🙂 Tack för kommentaren, Claes. Hälsningar /Matti

Kul att du gillar nya upplägget. Men som du skriver, är inte helt hundra nöjd med presentationen av bilderna. Hade ett bildspel men gillade inte att bilderna var så små. Lustigt nog så funkar bildväxlingen bra om du klickar på bilderna i blogginlägget. Det är rätt mycket jobb med det där så jag måste vila lite innan jag orkar ta itu med det igen. Tack för kommentaren, Malin.

Självklart var jag tvungen att kika in på din hemsida! Vad roligt att du håller igång fotograferingen! De är jättehäftiga, intressanta bilder! Svarar snart, Massa kramar!

Stängt för kommentering.