Kategorier
Stockholm

Lunchfoto

Jag har ibland funderat på,  att tror folk att gatufoto bara är att gå ut på lunchen och ta några kort på folk som går förbi?  Att gatufoto är den enklaste formen av fotografi? Jamen, gata och människor, då måste det ju vara gatufoto! Okej, det är det. Men det är inte alltid bra gatufoto!

”Rulltrappan” (gillar det kaotiska mycket)

”Halv man, halv kostym”

Vimmel på Sveavägen”

Och så i dag, jag åker in till city på min lunchrast/friskvårdstimme och tar bilder av folk, på gatan. Det är gatufoto, om det är bra får ni avgöra. (Jag kan bara säga att jag är riktigt förbaskat jättenöjd med ett par av bilderna!)

”Lunchrusning”

Det är ett underbart lågt solljus som ger fina skuggor och skarpa kontraster. Kanonförhållanden!

”Sveavägen, lunchtid”

Hoppar av tunnelbanan vid t-centralen och tar några bilder på ett gäng ungdomar i favorittrappan. Bilderna övertrumfas av de jag tar senare. Fortsätter sen upp för rulltrappan vid Åhléns och Mäster Samuelsgatan upp till och över Sveavägen, tar trappan ner till den senare och gick mot Kungsgatan. Från trappan tar jag dagens i mitt tycke bästa bild:

”Par i rök”

Stannar här och där på vägen och plåtar där jag tycker det ser spännande ut. Till sist rinner tiden ut och jag går ner till tunnelbanan för att åka tillbaka. Tar några iPhonebilder på tåget. Ett porträtt jag tycker blev häftigt:

”Porträtt av ung resenär”

Tänker ett tag att jag ska spara bilder till nästa blogg, men nej, jag vill få ur mig dem.

Tycker det har varit skralt med kommentarer här, trots många besökare. Det är så mycket roligare att skriva och visa bilder när ni kommenterar dem. Och jag ledsnar snabbare om ni låter bli.

10 svar på ”Lunchfoto”

Tänk vad olika det kan vara mellan färg och svartvita gatufoton. Ibland känns svartvitt så rätt, men de här färgbilderna skulle jag inte vilja se i annat än färg.

Toppenbilder helt enkelt Matti!!!
/Anna.

Gillar ”halv man halv kostym”…intressant bild som tog tag i mig direkt…(samtidigt som jag tänker att ibland kan gränsen mellan en bra bild och en riktig dålig bild vara hårfin…)
Tycker först och främst att bilden är lite lekfull…härligt! Dessutom har bilden så fina fält av olika svarta grå och vita toner…och så förstås speglingen av mannen, kul…är det en fot dessutom, längst ned i rutan?
MVH Lena

Hej Lena! Trevligt med en trogen kommentator 🙂 Skulle kunna vara en fot, vet inte säkert. Lekfullt javisst, kul att du gillar det. Hälsningar /Matti

Iphonen imponerar men jag tror det har mer med mannen bakom om jag ska vara helt ärlig. Skönt porträtt det sista. Vi måste ha gått om varandra idag. /Malin

Tack för kommentaren, Malin. Visst, det krävs kanske ett mänskligt öga också, inte bara en teknisk fotomanick. Var du också inne i city och skuttade i dag? Jag var väl där mellan kl 11.50 och kl 12.30. Hälsningar /Matti

Jag får väl kommentera ditt inlägg från dagens friskvårdstimme:) En timme med många lyckade bilder. Dagens höjdare tycker jag nog att det blir ”Par i rök”
Skuggorna ligger bara så bra.
Ang friskvårdstimmen blir det väl en lapp i lådan.
Ha en bra kväll!
/Sven

Tack, Anna! Ibland är det svårt att välja om bilderna ska förbli i färg eller konverteras till sv/v. Roligt att du tycker jag valt rätt betr färgbilderna. Hälsningar /Matti

Hej Matti! Den halva mannen är en riktigt bra bild tycker jag, det är schysst med bilder som får en delning på mitten. Har märkt att jag har några sådana själv. Sedan gillar jag bestämdheten i bilden, båda halvorna uttrycker ett intressant kroppsspråk med lätt knuten näve och sammanbitet ansikte.

Mvh/Peter

Tjenare Peter! Trevligt med ett livstecken från dig igen. Kul att du gillar halva mannen, det blev en kul effekt med speglingen. Tack för kommentaren. Hälsningar /Matti

Stängt för kommentering.