Kategorier
Stockholm

Restbilder från Rådispromenaden

Kämpar med Jeff Wall. Boken om, alltså. Tung i många avseenden. Hoppas den berikar. Men det gör ju de flesta fotoböcker. På ett eller annat sätt. Somliga utan att du märker det.

Den här trappan var mitt mål när jag efter jobbet-fotograferade häromkvällen (återgår snart till att skriva efter jobbet-plåtade respektive efter jobbet-fotade). Stod här ett tag, och fick med mig ett gäng bilder hem. Ingen riktigt bra. Bra trafik däremot, nästan för mycket folk. Gillar svunget i trappräckssvängarna.

Ett band repade i klädbutiken Günthers gamla lokaler. Från skivaffären vägg i vägg hördes musik och till och med väskaffären hade ett par högtalare ute i gången. Ett gemensamt initiativ i god grannanda och -sämja – eller terror och kontraterror? I före detta Nordins pappers lokaler är nu ett trendigt café. Har hittills inte känt mig lockad att gå in.  Jag menar, vi gatufotografer fikar ju på Mäster Olofs. Ibland.