Kategorier
Stockholm

Nyllen och fejor

Ibland får jag för mig, så verkar det i allafall, att bara plåta nyllen. Finns ju några kända gatufotojeppar som kör sån´t. Till och med med blixt, va?! Rätt upp i nian på folk. Bruce Gilden-typen.

Här är det tjejen i fönstret som gör bilden, även om det inte lyfter helt och hållet. Men som bildanteckning…

Här fick jag en rätt häpen uppsyn: ”Varför plåtar du mig?!

Läser i Susan Sontag-boken om Walker Evans som plåtade på tunnelbanan i NYC. Han lät kameralinsen sticka ut mellan knapparna i överrocken. Snacka om dolda kameran.

Vet inte om jag publicerat den här tidigare, det kan jag ha gjort. Tycker det blev bra med mannen som sitter på bussgolvet och tillsammans med kvinnorna formar en triangel. Minns inte om det är ett iPhone- eller G11-foto.

Sol utlovas till lördagen. Är lite förkyld men det ska inte hindra mig. Får försöka komma på något intressant bilduppslag.

Svängig som jag är lutar jag åt att ändå skippa London och Street Photoköret till förmån för mer proletära och spännande Manchester. Kan bli Glasgow i och för sig. Hänger på flygpriserna. Fattar det definitiva beslutet i mars och hoppas det finns biljetter kvar. Eller blir det sommardvala? Tidigare fanns det ju en Brittisk resebyrå i city men de har nog dragit hem till UK. Bed & Breakfast är bra för då får jag lite insideinfo om vart jag bör gå respektive inte.

6 svar på ”Nyllen och fejor”

Måste bara få lägga mig i beträffande det sista du säger. Visst, det är bra att fråga på B&B. Men tänk på att dom kanske tipsar om det dom TROR att du vill höra. Ingen fara – du vänder bara på steken. Söker dig till dom ställena dom inte tycker du ska söka dig till. För där tror jag det du är ute efter finns. Du är ju där för att gatufota, inte för att masstursita.
Trevlig resa!
/tim

Visstja, bilderna… Den sista känns bekant, ja. Innan jag läste texten trodde jag att han antingen var dvärg eller hade gått genom golvet. Är det verkligen mobilen kvinnan närmast kollar eller hans begynnade flint?
Men nu ska inte jag tramsa till det för mycket. Alla 3 bilderna kan tyckas en enkel match, men de är alldeles för bra för att kännas som dussinvara!
Lycka till imorgon (lördag)! Jag brukar också försöka komma på något bilduppslag innan jag beger mig ut, men hur ofta blir det inte något helt annat än tänkt! Och bättre säkert!
/tim

Tror det beror lite på var B&B ligger. Man kanske kan lista ut var de gamla arbetarkvarteren ligger och söka logi där. Och frågar jag där kommer jag att förklara vad jag är ute efter, inte kommer jag att säga att jag vill ta vykort. Får försöka ”snacka in mig” helt enkelt. Inte sugen på att hänga med? 🙂

Helt okej med lite trams, befarar ibland att du ska tycka att jag tramsar när jag kommenterar dina bilder. Men det måste vara tillåtet vänner emellan?!
Ibland duger det med en utställning att besöka, men hittade just ingen. Moderna är på g att visa bilder från vind och källare eller var de nu haft dem, och Vårsalongen utlovas innehålla mycket foto. Men det är inte nu, utan sen.

Stängt för kommentering.