Kategorier
Stockholm

Lördag på Bukowskis

Vaknar tidigt. Åker in och fixar barret på Olof Palmes gata. Promenerar sen via Hötorget, Sergels torg genom Gallerian och ner till Berzelii park. Slinker in på Bukowskis och visningen av Contemporary & Design, satan vad mycket bra. Och så är det helt gratis! Nils Petter Sundgren föreläser om Andy Warhol när jag kommer in. Blir bara tvungen att köpa katalogen. Får till ett antal bilder som jag tycker är lite kul. Och samtidigt informativa. Det är väl inte fy skam!?

”Bamse”, sextitalsfåtölj av Hans J Wegner. Verkar ju bekväm.

Fotografiet i vänster bildkant är betitlad ”Drop”, Marilyn Minter.

Den här möbeln lyckas jag inte återfinna i katalogen. Inte desto mindre verkar den ha en viss sövande effekt, den också. Konstverket på väggen är gjord av Albin Biblom i sand, akryl och blyerts på silvergelatinfotografi.

”Upstairs”, tyckte motivet var lite spännande.

Tar sen tunnelbanan upp till Fridhemsplan och släntrar ner till Scandinavian Photo och köper fotopapper. Förhör mig om Fujikameran men ingen vet när den kommer efter första sändningen på 11 stycken, och i hur många exemplar.

Soligt och knepigt fotoljus, fast det bekymrar mig inte.

Det här är en så´n där dag då jag fotograferar allt jag ser. Nåja, nästan då. Vissa motiv struntar jag ju i. Letar ansikten. Plåtar en del på tunnelbanan men ser just inget jättespännande. En stilig äldre man sätter sig mittemot och får sin nuna förevigad.

”14 lyckliga elefanter”.

Missar precis min buss vid Slussen men det gör ju inget. Ägnar mig åt resenärfoto medan jag väntar på nästa.

2 svar på ”Lördag på Bukowskis”

Oj vad bra det var idag, både det skriftliga och fotona. Hög standard har du alltid men ibland stämmer det lite extra bra och det tycker jag alltså att det gör idag. Grattis till sommarsnagget 😉 /Malin

Stängt för kommentering.